• info@autobedrijfmanhoef.nl
  • 075-6841250 // 06-24 53 70 74 // 075-6845607
  • maandag tot vrijdag 08:00-17:00, zaterdag op afspraak

Autobedrijf Manhoef

Ook voor Volkswagens

Merk:

Model:
Prijs vanaf:

Prijs tot:
KM-stand vanaf:

KM-stand tot:
Bouwjaar vanaf:

Bouwjaar tot:
Brandstof:

Transmissie:

Pas filter toe

Taxatie

Schade taxatie klassieke manier

U stuurt het schadeformulier op naar uw tussenpersoon of uw verzekeraar. Afhankelijk van het soort verzekering (WA, WA+ of casco) wordt de procedure als volgt in gang gezet:

WA-polis
Als benadeelde schakelt de verzekeraar van de veroorzaker een schade-expert in. Als er twijfel is over de schuldvraag moet u zelf een schade-expert inschakelen. Uw verzekeraar, assurantietussenpersoon of schadehersteller kan u vertellen met welke schade-experts gewerkt wordt. De kosten van deze expert zijn verhaalbaar op de tegenpartij. Maar let op, deze moet de aansprakelijkheid wel (schriftelijk) erkend hebben.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering voor uw auto? Dan kunt u de expert via deze verzekeraar laten inschakelen.

WA+ polis
Hiervoor geldt hetzelfde als bij een WA polis. Betreft de schade geen aanrijding maar door de gevolgen van brand, inbraak of diefstal, dan schakelt de verzekeraar zelf een expert in. Bij niet te hoge schades neemt de verzekeraar soms genoegen met een duidelijke, gespecificeerde pro forma rekening of een reparatiefactuur. Het helpt uiteraard als deze afkomstig is van een schadehersteller die bij de verzekeraars bekend staan als deskundig en betrouwbaar.

Cascopolis
Uw verzekeraar schakelt zelf een expert in.

Expert aan het werk
De expert bekijkt de schade. Hierna bepaalt hij de omvang van de schade, het schadebedrag, de wijze van herstel en de kosten ervan. Bij deze bepaling geeft de reparateur en soms ook de verzekerde zelf zijn visie. In verreweg de meeste gevallen worden de expert, schadehersteller en de verzekerde het met elkaar eens. Vervolgens wordt een expertiserapport gemaakt voor de verzekeraar.

Schade taxatie moderne manier

Veel verzekeraars geven de voorkeur aan een snellere procedure. Men maakt gebruik van moderne technieken. Hierbij stuurt de schadehersteller digitale foto’s en video’s naar de expert, de verzekeraar of de leasemaatschappij. Op basis hiervan volgt er een schade taxatie.
Ook laten verzekeraars de vaststelling van kleinere schades regelmatig geheel over aan de schadehersteller zelf. Het betreft hier serieuze en gerenommeerde schadeherstellers (veelal FOCWA Eurogarantbedrijven zoals De Jong Autoschade in Heerenveen). Deze hebben goede afspraken gemaakt met verzekeraars. Wie als WA of WA+ verzekerde voor De Jong Autoschade kiest, hoeft zich niet druk te maken om een expert of de afhandeling met de verzekeraar. Dit wordt soepel geregeld.